Het gebouw

Het gebouw Sunshine

Het gebouw Sunshine is in veel opzichten opvallend. Een gevel met een stralend zuidelijk karakter, binnen een fascinerende lichtinval en een warm kleurenspel, een indrukwekkende hal met een vloer van ongeglazuurde terracotta tegels en met kantoren waarvan er niet een hetzelfde is.

Naast de verrassende architectuur, die het werken leuker maakt, is het een modern gebouw met alle voorzieningen die vooral middelgrote en kleinere bedrijven nodig hebben om succesvol te kunnen ondernemen. Bovendien is Sunshine gelegen op het Amersfoortse bedrijventerrein De Hoef, in het hart van Nederland.

Architect Manon Patynama:

Het gebouw Sunshine is ontworpen door de architect Manon Patynama aan de hand van voorbeelden uit de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse architectuur. Zelf zegt ze hierover:

‘Het ontwerpen van het gebouw Sunshine was een echte uitdaging: Op een Hollands bedrijventerrein moest een gebouw neergezet worden met een zonnige zuidelijke uitstraling. De motivatie van de opdrachtgever was een belangrijke rode draad om dit concept tot op het laatste kleinschalig niveau vast te houden, bijvoorbeeld tot in de toiletten waar het tegelpatroon deze kleurrijke en speelse sfeer doorzet.

Een zonnige zuidelijke uitstraling voor succesvol ondernemer

Het kantoordeel is helder opgezet met twee vleugels uitlopend vanuit een ruime entreehal op de hoek. Wanneer je als bezoeker voor het eerst het gebouw betreedt is deze ruimte, met een ronde vide over drie verdiepingen met daklicht opvallend. Om deze hal van daglicht te voorzien is gekozen voor een grote lichtkoepel. De hal is opgebouwd uit ronde vormen en de koepel sluit hier op aan. Door het juist niet allemaal symmetrisch te maken blijft dit hart van het gebouw een spannend geheel.’

Locatie

Sunshine Beheer
Databankweg 12E
3821 AL Amersfoort
Nederland

Contact

Telefoon: +31 (0)33 451 93 85
Fax: +31 (0)33 451 93 86
Email: info@sunshinebeheer.nl

Makelaars

MVGM
dhr. W. Nijenhuis
Telefoon: +31 (0)33 460 5300

ReBM
dhr. A. Jansma
Telefoon: +31 (0)33 476 8530